Читај ми!

Иницијатива СНС за формирање Анкетног одбора о екологији

Посланичка група СНС покренула је иницијативу за формирање Анкетног одбора који ће се бавити ненаменским трошењем средстава за екологију и заштиту животне средине.

Шеф посланика Српске напредне странке Зоран Бабић рекао је да је питање екологије и заштите животне средине веома битно за ту странку, не само зато што је то важно поглавље у процесу приступања ЕУ, већ због грађана, а да је садашње стање у тој области последица неодговорне политике и односа, преноси Танјуг.

"Србија је препуна црних еколошких тачака, сметилишта, затрованих канала, загађених водотокова, отпада. Овакво стање последица је неодговорног односа према екологији, због разних акција као што је 'Очистимо Србију' које су се свеле на - очистимо буџет, где се више улагало у билборде и мајице, а много мање да грађани живе у чистијој држави", рекао је Бабић на конференцији за новинаре у парламенту.

Зато је, како је објаснио, СНС одлучио да покрене иницијативу за формирање Анкетног одбора који би се бавио свим ненаменским трошењем средстава за екологију и заштиу животне средине.

"Не желимо да се такве стари више дешавају. Позвао бих све остале посланичке групе да нас подрже и учествују у раду Анектног одбора", рекао је Бабић.

Посланик СНС и председник скупштинског Одбора за екологију и заштиту животне средине Бранислав Блажић рекао је да је циљ формирања тог одбора да се докаже како се за време претходних власти односило према еколошком динару који су грађани издвајали и како је екологија доведена у постојеће стање.

Блажић је додао да је по формирању нове власти у Фонду за заштиту животне средине затечен дуг од 7,5 милијарди динара, да је за акцију "Очистимо Србију" из тог фонда издвојено 25 милиона динара, од чега 25.000 евра за израду веб портала, а 35.000 евра за знак те акције.

"Нећемо кроз одбор јурити вештице и правити политизацију овог проблема, само желимо да уочи преговора са ЕУ отворимо причу како је било, шта је било и како ће бити", рекао је Блажић, додајући да ће бити направљен и план како ће бити финансирана заштита животне средине и реализовано све оно што се од нас тражи у оквиру поглавља 27.

Додао је да ће Анкетни одбор пошто провери све информације њих и доставити надлежним правосудним органима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи