Ружић са Кифом о односима Србије и Велике Британије

Председник Посланичке групе пријатељства са Великом Британијом Бранко Ружић и чланови те групе, разговарали су са амбасадором Велике Британије Денисом Кифом о односима две државе, европским интеграцијама Србије и политичкој ситуацији у Великој Британији.

Како је наведено из парламента, Бранко Ружић је рекао да међу посланицима постоји велика заинтересованост за односе са Великом Британијом, како на политичком плану, тако и по питању економске, културне и сарадње у сектору безбедности, о чему сведочи и бројност те Посланичке групе пријатељства, преноси Танјуг.

Ружић је посебно истакао значај међупарламентарне сарадње, која је, како је оценио, на високом нивоу, имајући у виду да скупштина има потписан Меморандум о разумевању са Вестминстерском фондацијом за демократију Велике Британије, наводи се у саопштењу.

Амбасадор Киф упознао је парламентарце са актуелном политичком ситуацијом у својој земљи након одржаних парламентарних избора 8. маја, као и са спољнополитичким приоритетима Велике Британије и односу са Европском унијом.

На састанку је било речи и о европским интеграцијама Србије, а Ружић је навео да у скупштини постоји консензус по питању чланства Србије у ЕУ, док је амбасадор Киф оценио да је Србија остварила значајан напредак на свом европском путу и да Велика Британија жели да види реформисану Србију у реформисаној Европској унији.

Киф је нагласио да је Србија значајан чинилац и регионалне стабилности и сарадње.

Чланови Посланичке групе пријатељства са Великом Британијом су током разговора истакли важност парламентарне дипломатије у процесу европских интеграција и значај остварене сарадње са Британским парламентом, а разговарало се и о могућностима даљег унапређења сарадње у областима образовања, медицине, културе и спорта, закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару