Бабић: Ускоро прва слушања о промени политичког система

Сви предлози за промене српског политичког система, биће саслушани до јесени, након чега ће Акциони тим и званично Скупштини предати предлоге, тврди председник скупштинског Акционог тима за измене политичког система Зоран Бабић.

Зоран Бабић додаје да ће следећи састанак Акционог тима бити одржан почетком наредне седмице, преноси Танјуг.

"Верујем да ћемо до јесени обавити тај круг разговора и саслушати све актере и предлоге, након чега ће Акциона група по приоритетима решавати једну по једну ствар и предлагати парламенту измене", каже Бабић.

Пре наредног састанка, са колегама ће разговарати о предложеном документу који ће бити оквир за будући рад и који ће дефинисати када ће и ко предлагати промене у политичком систему.

Наглашава да ће се у том послу прво кренути од представника странака које имају представнике у парламенту и независних посланика, а затим ће бити консултоване и ванпарламентарне странке, представници цивилног друштва, САНУ, СКГО, покрајине Војводине, али и међународне заједнице.

"Ово је исувише крупан и озбиљан посао у који не желим да срљамо, већ да јасно унапред дефинишемо начин функционисања. Због тога је неопходно потрошити још неколико дана како би све облике функционисања дефинисали, а верујем да ћемо прва јавна слушања организовати средином јуна месеца", најављује Бабић.

Председница парламента Маја Гојковић је, на предлог СНС-а, предложила формирање скупштинског Акционог тима, а то тело чине представници свих парламентарних група.

До сада је одржана једна седница тог тела, на којој је прихваћен предлог ЈС-а да свака посланичка група до следећег састанка да направи списак закона које по њиховом мишљењу треба променити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару