Посланици о новом поверенику за заштиту равноправности

Скупштина Србије завршила је расправу о избору Бранкице Јанковић за нову повереницу за заштиту равноправности, а седница ће бити настављена сутра, када ће посланици разматрати амандмане на предложене измене Закона о приватизацији.

Током расправе, подршку предлогу скупштинског Одбора за уставна питања и законодавство да за нову повереницу буде изабрана Бранкица Јанковић, најавиле су странке владајуће већине, док су СДС, ДС и Нова странка саопштиле да неће гласати за тај предлог, преноси Танјуг.

Њихова замерка је да приликом утврђивања кандидатуре на седници тог скупштинског тела није поштована процедура, због чега је заменик председника тог одбора Јанко Веселиновић (СДС) поднео неопозиву оставку на ту функцију, а сматрају и да Јанковић не испуњава.

Веселиновић тврди да му је позив за седницу послат СМС поруком, да је биографију Јанковићеве видео тек на седници и да није могао да се упозна са њом на време.

Посланица ДС Горгана Чомић рекла је да би предлог Одбора добио њен глас да је било расправе и да је испоштована процедура, али да тога није било.

Посланик Нове странке Владимир Павићевић поручио је да га председник Одбора Александар Мартиновић приликом представљања кандидата није убедио да ли се њени административно-менаџерски послови могу идентификовати са искуством на правним пословима у области заштите људских права.

Мартиновић је одговорио да је приликом утврђивања кандидатуре процедура поштована до краја и да преложени кандидат има богато радно искуство у области људских права и слобода, забране дискриминације и заштите грађана од различитих облика дискриминације.

Када је реч о предложеним изменама Закона о приватизацији и изменама Закона о стандардизацији, на њих је уложено укупно 38 амандмана. Након што их посланици размотре очекује се и изјашњавање о тим законским решењима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи