Шешељ: Вратићу орден ако ће то помирити Цркву

Српска радикална странка апеловала је на Српску православну цркву, патријарха Иринеја и епископе, да не дозволе раскол у цркви и повуку одлуке о смени двојице епископа, Филарета и Георгија.

"СРС још једном апелује на српске архијереје да реше проблеме у духу братске побожности и оданости српском народу. Они то могу, а ко не буде спреман показује да је већ инструментализован од српских непријатеља", рекао је лидер радикала Војислав Шешељ на ванредној конференцији за новинаре, преноси Танјуг.

Иницијативу за смену епископа Филарета, како је рекао, покренула је амбасада САД, а један од разлога је и чињеница што је Филарет Шешеља одликовао орденом Белог анђела.

Шешељ сматра да СПЦ не сме да дозволи раскол и да треба да решава црквене проблеме на основу Устава СПЦ и канона.

Он је, како каже, спреман да врати орден ако ће то допринети помирењу у цркви.

"Ако је то проблем за друге епископе, ја сам спреман да га вратим, ако ће то допринети помирењу у цркви", рекао је Шешељ сматрајући да највећа верска заједница мора остати јединствена у борби за интересе српског народа.

"Свако служење америчким интересима и извршавање налога амбасаде САД има кататстрофалне ефекте и ми настојимо то да избегнемо", рекао је Шешељ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи