Лавров: Став Русије према Косову јасан и непроменљив

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је став Русије према Косову јасан, те да је регулисање тог питања могуће искључиво на основу међународног права и у оквирима резолуције Савета безбедности УН 1244.

За нас су прихватљиве оне одлуке које ће задовољити Србију, поручује шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, преноси Бета.

"Очигледно су апсурдни покушаји оних који су режирали да одвајање Косова од Србије - а при томе без икаквог референдума - да се стави под сумњу слободно изражавање воље становника Крима. Став Русије према косовском питању апсолутно је јасан и непроменљив: регулисање овог проблема могуће је искључиво на основу међународног права и у оквирима одређеним у резолуцији Савета безбедности УН 1244. Што се тиче напора Београда у овом правцу - за нас су прихватљиве оне одлуке које ће задовољити Србију. Са своје стране смо спремни да и даље српским партнерима пружамо неопходну подршку", рекао је Лавров за дневни лист Политика.

Министар је изразио задовољство развојем руско-српских трговинско-економских веза.

"Задовољни смо како се развијају руско-српске трговинско-економске везе. Расте робна размена, усавршава се њена структура", навео је Лавров и додао да су међу примерима успешног улагања и модернизација компаније Нафтна индустрија Србије (НИС) и реновирање железничких пруга у Србији.

Он је истакао да Русија рачуна да ће се и дијалог две земље о енергетици доследно проширивати, укључујући испоруку руског гаса.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров стигао је вечерас у Београд у званичну посету Србији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи