Николић: Србија има поверење у УН и УНМИК

Србија има велико поверење у Уједињене нације и УНМИК, јер су показали да су у стању да при свом раду сачувају суштинску статусну неутралност, за разлику од неких других организација, изјавио је председник Томислав Николић у разговору са Фаридом Зарифом, специјалним представником генералног секретара Уједињених нација - мисије на Косову и Метохији.

Србија је озбиљно посвећена наставку разговора са администрацијом у Приштини, у које је уложила много труда и постигла много тога што је у почетку изгледало неоствариво, рекао је Николић и истакао да је сада ред на Приштини да испуни своје обавезе, и да се што пре формира Заједница српских општина, саопштила је председникова служба за сарадњу с медијима, преноси Танјуг.

"Србија никада неће признати независност своје јужне покрајине, али је одлучна да са администрацијом у Приштини разговара о свему што би допринело да се побољшају услови живота грађана на Косову и Метохији", додао је председник Републике.

Фарид Зариф је рекао да Србија сада у свету ужива много већи углед него пре три године, због своје спремности да доноси тешке одлуке и да активно учествује у Бриселском дијалогу са Приштином и у обликовању односа у региону.

Осврћући се на последње терористичке нападе у Македонији, Николић и Зариф закључили су да је безбедносна ситуација на Косову и Метохији добра, али са изазовима, наводи се у сqаопштењу.

Они су, како се додаје, изразили наду да ће сви међународни чиниоци учинити све да се сачува безбедност и стабилност нашег региона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи