Дачић: Кључни значај деловања Унмика за Србију

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић примио је шефа Унмика Фарида Зарифа у светлу разматрања редовног тромесечног Извештаја о раду Мисије УН на Косову на седници Савета безбедности 26. маја у Њујорку.

На састанку Дачића и Зарифа обострано је указано на добру сарадњу између Србије и Мисије УН на Косову и Метохији, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Дачић је подвукао кључни значај деловања Унмика за Србију, будући да је оквир УН, заснован на резолуцији СБ УН 1244, гарант статусне неутралности међународног присуства на КиМ.

Имајући у виду укупну политичко-безбедносну ситуацију на Косову и Метохији и наставак дијалога између Београда и Приштине, подвучена је важност ангажовања Унмика по свим питањима од значаја за доследно спровођење резолуције СБ УН 1244. 

Обострано је констатована важност несмањеног присуства Унмика, с обзиром на поверење које српско и друго неалбанско становништво имају у рад ове мисије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи