Бајатовић: До термина избора политичким договором

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић изјавио је да би најбоље било да термин покрајинских и локалних избора буде одређен политичким договором.

Душан Бајатовић је, на Новосадском сајму, рекао да уколико се до термина избора не дође тим договором доћи ће до ''прљавих политичких обрачуна'', преноси Танјуг.

''Мислим да не би било добро да се играмо разних игара и да је неопходно договор о термину избора постићи политичким дијалогом што нуде пре свега СПС и СНС'', рекао је Бајатовић.

Према његовим речима, уколико не дође до тог дијалога ''на површину ће изаћи много прљавих ствари''.

Понавља како се залаже да се те прљаве ствари решавају пред државним институцијама, а да се грађанима Војводине и Србије понуде најбоља могућа решења.

Бајатовић, који је и председник Покрајинског одбора СПС, каже да је та странка спремна за изборе и да што се њих тиче они могу бити и у септембру и у децембру ове године, али и у неком другом термину, а да је најважније, како је поновио, да до тог термина дође договором.

''Колико се разумем, закон каже да се локални избори морају расписати најкасније у јануару 2016. и да морају бити одржани најкасније у марту наредне године'', рекао је Бајатовић.

Наглашава да се што пре мора прекинути са ''овим мучењем'' јер грађани Војводине и северног дела Србије трпе највећу штету због актуелне политичке ситуације.

''Војводина не може да има обележја државе, не може да има уставну, судску и законодавну власт, а о изворним приходима се може разговарати, али не на начин да се нарушавају порески и финансијски систем Републике Србије'', рекао је Бајатовић.

Лидер војвођанског СПС је на Новосадском сајму положио венац на спомен плочу Бошка Перошевића, члана СПС и председника Извршног већа АП Војводине који је убијен на сајму 2000. године.

Бајатовић је том приликом рекао да је Перошевић оставио трага на српској, а нарочито војвођанској политичкој сцени.

''Његова судбина је била трагична, да ли је последица лудачког чина или смишљене акције неких којима су тада социјалисти сметали о томе ће одлучивати суд историје, а ми желимо само још једном да подсетимо јавност на лик и дело Бошка Перошевића и да јасно кажемо да га никада нећемо заборавити'', рекао је Бајатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи