Нове варнице између СНС-а и ДС-а

Новосадски одбор СНС-а оценио је да су управо кадрови ДС-а довели до привредног суноврата и обмањивали грађане "унајмљујући маркетиншке магове од новца пореских обвезника". Председник Покрајинског одбора ДС-а Мирослав Васин рекао је раније да демократе, митингом 25. априла у Београду, пре свега желе да подигну глас против "привредног суноврата и политике лажног приказивања стварности у Србији".

СНС је позвао ДС да се позабави ревизијом "назадног режима", који је спроводила док су њени кадрови управљали државом.

"Чак су и једни друге међусобно уцењивали и наводили на лажи које су грађанима Србије представљане као резултат 'фантастичних' остварења 'шефова из жуте кухиње'. Један од 'највећих стручњака' те епохе је чак и признао да је лагао народ јер га је бивши председник ДС-а на то натерао", поручили су новосадски напредњаци, преноси Танјуг.

Напредњаци питају председника Покрајинског одбора ДС Мирослава Васина, лидера те странке Бојана Пајтића и остало "малобројно" чланство ДС-а зашто се тада нису борили против привредног суноврта и обмањивања грађана.

"Питамо их и које то изворе 'релевантних показатеља' користе за своја саопштења, када све, како домаће, тако и стране анализе недвосмислено указују на економско оснаживање наше државе", стоји у саопштењу напредњака.

Новосадски одбор СНС-а, у потпуности подржава реформску политику премијера Александра Вучића која ће, како тврде, учинити Србију економски снажнијом, политички стабилнијом и свакако лепшим местом за живот свих наших грађана.

Председник Покрајинског одбора ДС у Војводини Мирослав Васин изјавио је да демократе, митингом 25. априла у Београду, пре свега желе да подигну глас против "привредног суноврата и политике лажног приказивања стварности у Србији" за шта је, према његовој оцени, одговорна актуелна републичка власт.

Према свим кључним показатељима, "наша привреда је у суноврату, без обзира на тврдње (власти) колико нам је добро", рекао је Васин Танјугу и изразио очекивање да ће се на том протесту окупити велики број грађана који нису задовољни садашњом влашћу на нивоу Републике Србије.

Наводећи да је задуженост наше земље "катастрофално порасла", док су у исто време индустријска производња, бруто домаћи производ и просечне зараде у паду, он је оценио да "то указује на један суноврат и ми сматрамо да треба зауставити политику лажног приказивања народу стварности у Србији".

У међувремену СНС се огласио саопштењем у коме позива Демократску странку да већ једном одговори на питање чијим парама организује своје активности и исплаћује плате.

СНС је позвала ДС да одговори и на питања "чијим парама се Бојан Пајтић возика по Србији, и са чијим парама ће организовати митинг у Београду, пошто им је месецима рачун у блокади".

"Српска напредна странка месецима позива Демократску странку да одговори на кључно и једноставно питање - када ће да врате три милиона евра народних пара које су отели из Развојне банке Војоводине", наводи се у саопштењу СНС-а.

И Покрајински одбор Покрета социјалиста у Војводини позвао је председника војвођанских демократа Мирослава Васина да "престане да обмањује јавност неистинама".

"Када јавно споменете привредни суноврат, онда признајте да је за њега одговорна ваша демократска странка", наведено је у саопштењу из Покрајинског одбора ПС поводом раније изнетих ставова Васина о одговорности за привредну и политичку ситуацију у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару