Читај ми!

Крагујевац, одборници поднели тужбу против градоначелника

Одборничка група опозиционе Заједно за Шумадију у крагујевачкој Скупштини саопштила је да је поднела кривичну пријаву против градоначелника Радомира Николића. Тужбу су поднели јер, како наводе, градоначелник "упућује погрде и вређа одборнике опозиције на скупштинским седницама".

У саопштењу одборничке групе наводи се да је "кривичну пријаву против Николића поднео одборник Милан Вуковић јер сматра да му је угрожена безбедност", и додаје се "да Вуковић, због својих ставова изречених за скупштинском говорницом, трпи сталне притиске и увреде представника извршне власти", преноси Танјуг.

Одборничка група ЗЗШ навела је да ће тужбу поднети и против Николићеве сараднице и чланице градског већа Миње Обрадовић која је на страначкој конференцији за новинаре "позвала надлежне државне органе да, на основу њених оптужби истраже 'криминалца' Вуковића".

"Госпођа Обрадовић ће све изговорене неистине морати да докаже на суду", наведено је у саопштењу.

Седница Скупштине града, на којој је дошло до жустре расправе између представника власти и опозиције одржана је 26. марта.

Тада је градоначелник, у расправи око предложеног амандмана на ребаланс буџета, којим је опозиција тражила субвенције од 20 милиона динара за предузеће "Шумадија сајам", рекао да нема пара у буџету.

Вуковић је тада рекао "да само онај ко је злобан може да каже да нема пара за раднике који шест месеци нису примили плату", на шта је Николић одговорио "највеће зло сте ви у тој фирми".

"Од те институције направили сте куплерај, место где сте у време прошле власти правили баханалије, упропастили сте предузеће", рекао је Николић који је раније изјавио да то предузеће, у којем је Вуковић заменик директора, дугује милион евра.

Тужбу против Николића, најавили су и радници "Шумадија сајма" који су у генералном штрајку од 31. марта, тражећи плате, оверу здравствених књижица и решавање статуса предузећа, основаног пре десет година.

За тешку ситуацију на "Шумадија сајму" крагујевачки СНС је јуче оптужио Милана Вуковића.

"Шумадија сајам је затечен у низу послова замешатељства са шпедицијом босанског угља до нестанка читаве, аутоматизоване, фарме кока носиља, која им је била поверена, а која је на волшебан начин преко ноћи нестала заједно са кокама", наведено је у саопштењу СНС са конференције за новинаре коју је држала Миња Обрадовић.

У том саопштењу је наведено и "да ће одговор морати да да неко други а не нова градска власт о томе под којим околностима је једне ноћи Шумадија сајам д.о.о. преименован у "Кобац д. о.о."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару