Читај ми!

Поштовање коалиционог споразума једини услов за повратак

На састанку директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића са посланицима Листе "Српска" наведено је да је једини услов за повратак у приштинске институције поштовање коалиционог споразума.

Шеф посланичке групе Српска листа у Скупштини Косова Саша Милосављевић изјавио је новинарима да су посланици "Српске" остали при ставу да је једини услов за повратак у косовске институције спровођење коалиционог споразума.

"Оног тренутка када видимо да је испоштован коалициони споразум ми ћемо се вратити у институције. То је закључак са данашњег састанка. То се може очекивати у наредном периоду, врло брзо, али то је једини услов", рекао је Милосављевић, преноси Танјуг.

Рекао је да се не ради ни о каквом новом услову, већ да само треба да се испоштује коалициони споразум који Српска има са својим коалиционим партнерима.

Милосављевић је рекао да ће српски посланици Српске листе највероватније почетком наредне недеље имати састанак са властима у Приштини и да ће ако виде добру вољу и пружену руку помирења вратити се у институције и наставити са радом.

Учесници данашњег састанка су изразили наду да ће искрену руку помирења, коју заједнички пружају Београд, српска заједница на Косову и Српска листа, Приштина коначно бити спремна да прихвати и за почетак поштује договорено и оно на шта се прецизно обавезала стављањем потписа на Бриселски и коалициони споразум, саопштено је из Канцеларије за КиМ након састанка.

Ђурић се састао са посланицима Листе Српска у косовском парламенту, а састанку су присуствовали и заменик косовског премијера Бранимир Стојановић и министар администрације и локалне самоуправе у Влади Косова Љубомир Марић.

Ђурић је јуче у Косовској Митровици изјавио да су Српска листа и српски народ показали добру вољу да учествују у косовским институцијама упркос чињеници да су се те институције неретко према овом народу односиле маћехински и упркос чињеници да су се политичке партије и њихови лидери према Србима на Косову понашали као да их заиста суштински на КиМ не желе.

Ми смо упркос томе одговорно приступили раду у тим институцијама и у њима се понашали одговорније од оних који данас, у време нормализације уместо да раде како да трагичне ране из прошлости зацеле, чине све како би их још више продубили, рекао је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару