Читај ми!

Вулин: Извинићу се ако ми неко каже да сам погрешио

Министар Александар Вулин рекао је да остаје при свему што је протеклих дана говорио о односу Србије и Хрватске, и поручио да ће се извинити ако му неко каже да је погрешио.

Човек треба увек да пође од тога да је грешан и да греши, али треба своје грешке да провери и препозна, рекао је министар за рад, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Ако сам (погрешио) тиме што сам Милановићу предложио да спроведе реформе и тако добије изборе – ево, извињавам се. У реду, немојте да спроводите реформе", рекао је Вулин, преноси Танјуг.

Новинарима је након потписивања споразума са представницима Републике Српске, рекао да је пажљиво анализирао своје изјаве, да увек говори истину, те да би стога, како је рекао, било занимљиво да му неко каже шта није истина у ономе што је рекао.

"Ако сам погрешио тиме што сам рекао да је 250.000 Срба протерано из Хрватске и да нису дошли из економских разлога или због елементарних непогода већ бежећи пред ратом, ако је то грешка, волео бих да ми објасни како се створило 250.000 избеглица. Ако сам рекао да је Анте Готовина усташа, ја бих волео да чујем да није и извинићу се", навео је Вулин.

Додао је да је "бескрајно срећан што је реч усташа схваћена као увреда".

"Да, реч усташа је увреда, а ако сам погрешио рекавши да је Готовина усташа, само нека кажу да то није тачно и, ево, извињавам се, дубоко", рекао је Вулин.

На питање новинара да ли је свестан какве је последице имала његова изјава и да ли сматра да је она допринела одлуци о повлачењу амбасадора Хрватске из Београда, Вулин је запитао зар разлог томе није паљење хрватске заставе у Београду.

Према његовим сазнањима, каже, саопштено је да је разлог за повлачење амбасадора то што је Војислав Шешељ запалио заставу.

"Ја 20 година говорим да је он (Шешељ) велика штеточина и да је његова политика погрешна", подсетио је и додао да је и пре пуштања из Хага упозоравао шта ће се, ако дође до тога, десити, односно да ће то довести до дестабилизације земље, као и региона.

"Ако сам рекао било шта што није истина, дубоко се извињавам, само ми реците шта није истина", рекао је Вулин.

Министар је поновио да му је жао што Милановић није дошао на самит који је одржан крајем прошле године у Београду, истакавши да је требало да дође и да увек има отворен позив да дође.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару