Читај ми!

Шешељ: Циљ ми је да ЕУ прекине преговоре са Србијом

Увек сам радио у интересу Србије и надам се да ће због мог понашања Европска унија прекинути приступне преговоре са Србијом, поручује председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

Војислав Шешељ признаје да му је прекид преговора са ЕУ циљ, јер се у Европској унији налазе српски непријатељи", каже Шешељ на конференцији за новинаре у седишту СРС-а, преноси Бета.

Понавља да се неће добровољно вратити у Хаг и да ће пружити пасивни отпор приликом евентуалног хапшења.

"Вучић је био паметнији док је био у Српској радикалној странци. Њега питајте шта је мислио кад је говорио о ненасилном хапшењу. Свако хапшење је употреба силе и оно може бити мање или више брутално, али је увек примена силе", наводи Шешељ.

Додаје да није имао никакав контакт са Вучићем или другим представницима власти у вези са хапшењем и да нико од њих није ни покушавао да га контактира тим поводом.

Шешељ признаје и да су његови последњи потези према Хрватској показали праву суштину српско-хрватских односа, за које тврди да никада нису били засновани на поверењу и поштењу.

Шешељ најављује да ће се сутра у 11.00, са високим функционерима СРС-а, окупити испред Палате правде како би присуствовали рочишту за рехабилитацију генерала Југословенске војске у отажбини Драгољуба Драже Михајловића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије