Селаковић: Запаљиве речи никоме не доносе добро

Министар правде Никола Селаковић изјавио је да ће Влада Србије о повратку лидера Српске радикалне странке у Хаг одлучивати након што добије одлуку Претресног већа. Тешке и запаљиве речи никоме не доносе добро, поручује Селаковић.

Никола Селаковић каже да ове недеље није стигла никаква одлука о повратку Шешеља у Хаг, већ је Жалбено веће Хашког трибунала донело одлуку по којој тек треба да поступа Претресно веће, преноси Бета.

"С обзиром на то да оно још није поступало, да ми још увек ништа нисмо добили, када будемо добили одлуку Претресног већа, тада ћемо и ми одлучивати како ћемо да поступимо и на који начин", рекао је Селаковић новинарима у Влади Србије.

На тврдњу новинара да је случај Шешељ довео до "дипломатског рата" Србије и Хрватске, Селаковић је истакао да је неозбиљно говорити о било каквом рату.

"Хрватска је наш сусед, а ми смо суседима показали да желимо најбоље могуће и најкоректније односе", рекао је Селаковић.

Додаје да је Србија та која је показала да је у стању да много више гледа у будућност него у прошлост.

"Наша будућност је у европским интеграцијама, а њу можемо да имамо само ако држимо до себе и свог достојанства. Тешке и запаљиве речи никоме не могу да донесу добро", закључио је Селаковић и поручио да ће Србија наставити да води мудру, помирљиву, достојанствену и конструктивну политику.

Жалбено веће Хашког трибунала наложило је да се Шешељ врати у притвор са привремене слободе, а председник СРС је поновио да то неће учинити добровољно.

Шешеља, оптуженог за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-1993., првостепено веће је на привремену слободу пустило у новембру прошле године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије