Читај ми!

Борислав Стефановић критикује Вулина

Седница Скупштине Србије почела је постављањем посланичких питања о паду војног хеликоптера, елементарним непогодама, јучерашњим паљењем хрватске заставе, "Авала филму"...

Посланик опозиционе Демократске странке (ДС) Борислав Стефановић оценио је да министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин својим изјавама отвара нове ратове у региону и нарушава "ионако крхке односе" Србије и Хрватске, преноси Бета.

Стефановић је у делу седнице предвиђеном за посланичка питања рекао да Вулин подгрејава атмосферу у региону и упитао како је могуће да је Вулин паметнији од премијера Александра Вучића, подсећајући да је председник владе сам то изјавио.

Стефановић је упитао и како је могуће да министар одбране Братислав Гашић стигне за пола сата од Крушевца до Београда у ноћи када се догодила трагедија приликом пада војног хелихоптера у којој је погинуло седам особа.

Стефановић је тражио објашњење и о продужењу рока за испумпавање воде из копа Тамнава.

Посланик владајуће Нове Србије Драган Јовановић затражио је од представника власти објашњена о томе шта је предузето поводом елементарних непогода.

"Интересује ме да ли је предузеће 'Србијаводе' усвојило план рада за ову годину, а то је важно да се види када планира да почне озбиљне радове, с обзиром на то да има водотокова који плаве по трећи пут", рекао је Јовановић.

Посланика Социјалдемократске странке Александра Сенића интересовало је да ли Пореска управа заиста враћа новац за доприносе послодавцима који су запослили више од 10 радника, док је посланик СДА Енис Имамовић затражио да се објасни ко је дозволио да се град Нови Пазар задужи за суму три пута већу од градског буџета. 

Посланик СПС-а и редитељ Срђан Драгојевић затражио је у Скупштини Србије да се стопира продаја "Авала филма", која је заказана за 22. април, и да се национализује филмски фонд који припада "Авала филму". 

Драгојевић је додао да се уз "Авала филм" продаје и 37 хектара земљишта, те упитао "за ког се тајкуна намешта овај невероватно профитабилан посао".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије