Читај ми!

Вучић: Наредних дана о одлуци Трибунала

Влада Србије ће се наредних дана изјаснити поводом захтева Жалбеног већа Хашког Трибунала да се опозове одлука о пуштању на привремену слободу лидера радикала Војислава Шешеља, поручио је премијер Александар Вучић.

"Нисам у ситуацији да сакријем љутњу на вест због неморалне одлуке коју су донели. Наредних дана изјаснићемо се о томе", рекао је Вучић новинарима у Влади Србије, преноси Танјуг.

Вучић је истакао и да не мисли да је Шешељ тема.

"Када бих сада изговорио све што осећам, неко би помислио да нисам успео да суздржим бес због неморалних одлука које су неки донели", рекао је Вучић.

Премијер је приметио и да је очигледно да његов говор поводом обележавања годишњице бомбардовања 24. марта, испред зграде Генералштаба, није наишао на опште симпатије у свету.

"Али ја не желим да мењам ни своје срце, ни свој ум, ни свој образ, те хоћу да упозорим да мој понос и мој морал, као и стабилност Србије, немају цену".

"Озбиљни знаци економског опоравка земље"

Премијер Вучић изјавио је да постоје озбиљни знаци почетка економског опоравка Србије, али је оценио да неко не жели економску и политичку стабилност земље.

Вучић је рекао да је у марту забележено повећање наплате ПДВ од 42,9 милијарди динара у односу на март прошле године, као и већа наплата акциза за милијарду динара.

Према његовим речима, забележен је и пораст непореских прихода за четири милијарде, а по први пут и раст кредитне активности за седам одсто.

"То су озбиљни знаци почетка економског опоравка. Потребно нам је још шест месеци да стабилизујемо фискални дефицит и да кажемо да је Србија на изванредном путу и да можемо да говоримо и о повећању плата и пензија", рекао је Вучић.

Вучић је, међутим, рекао да је очигледно да некоме такве озбиљне реформе, као и економска и политичка стабилност, не одговарају и да многи желе да то сруше, те истакао да је његова обавеза као премијера да се са тренутном ситуацијом не игра.

Премијер је оценио да ће будуће генерације моћи да кажу да је ово време било прекретница за Србију у економском смислу.

"Митинзи СНС-а и ДС-а неће бити истог дана"

Лидер напредњака поновио је данас да митинзи напредњака и демократа неће бити одржани истог дана, јер СНС не жели никаве поделе у Србији.

"Када они одрже свој велики митинг, онда ћемо ми наш мали, са једно 10 пута више људи," рекао је Вучић, новинарима, упитан када ће напредњаци донети одлуку о датуму одржавања митинга.

Вучић је најавио да ће сутра бити одржана седница Председништва, а до краја недеље и седница Главног одбора те странке. Он је рекао да напредњаци никога неће да спречавају у одржавању митинга.

"Волео бих да их (демократа) буде што више, потрошиће више пара у центру града," рекао је Вучић и додао да ће их и он сачекати у Влади и да је чак спреман да им се и обрати.

Вучић је говорио и о одлуци представника Срба о повратку у косовске институције. Навео је да одлука зависи  од тога да ли ће бити испуњени услови које су поставили влади у Приштини.

"Ми смо поставили неколико услова и неколико важних питања приштинској влади и чекамо да видимо шта ће они на то да кажу", рекао је Вучић новинарима упитан да ли ће се састати са косовским Србима и када ће бити донета одлука о њиховом евентуалном повратку у косовске институције.

ИСтакао је да је представницима Срба пренео да је важно да они буду задовољни са испуњењем услова које су поставили приштинским властима.

"Када ће и да ли ће бити задовољни не зависи од њих. Ми сарађујемо и радимо са косовским Србима, али ми желимо да чујемо њихово мишљење и поступамо по њиховим жељама", навео је Вучић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
22° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару