Кнежевић: Митинг СНС-а ће бити одржан

Потпредседник СНС-а Горан Кнежевић изјавио је да није донета одлука о отказивању страначког митинга 25. априла у Новом Саду и да ће скуп, како сада ствари стоје, бити одржан. СНС спремна за изборе у Војводини, додао је Кнежевић.

"За сада ниједан званични орган, а то може бити само председник или Председништво странке, нису донели одлуку о отказивању митинга", рекао је Кнежевић Танјугу.

Он је истакао да се партија припрема за тај митинг јер је, како сматра, веома важно да се лидеру СНС и председнику владе Александру Вучићу, као и читавој влади, пружи подршка због храбрих потеза које је направила у претходних годину дана.

"И ми радимо на томе", указао је Кнежевић.

Одржавање митинга СНС-а у Новом Саду и ДС-а у Београду, у истом дану, Кнежевић је упоредио са причом о мишу и слону.

"Ово што се сад догађа, око организације та два митинга, то је оно када трче слон и миш, па миш каже - како трупкамо, како одјекује, како је то гласно...", сликовито је објаснио Кнежевић.

Он је подвукао да СНС може да мобилише велики број људи који могу да дају подршку, док ДС, уверен је, не може да направи митинг који може да изазове ни озбиљну политичку последицу.

Кнежевић је подсетио да је одлука о одржавању митинга донета на Председништву странке.

"Што се нас тиче, имамо великих искустава са митинзима, организовали смо скупове на којима је било више од 100.000 људи и као што знате, ниједног инцидента није било. Дакле, ми нисмо ти који могу да изазову било какав проблем", закључио је потпредседник СНС-а.

Кнежевић је изјавио да је та партија спремна за изборе у Војводини истакавши да је излазак на биралишта неопходан, јер је "актуелна власт ту покрајину довела до ивице просјачког штапа".

Кнежевић, међутим, није могао да потврди писање медија да ће локални и покрајински избори бити одржани 20. децембра, али је рекао да је став СНС-а веома јасан, а то је да у Војводини што пре треба одржати изборе и то из више разлога.

Он је поручио да су напредњаци потпуно спремни за још једну проверу код грађана, а на питање да ли незванична кампања почиње 25. априла у Новом Саду, одговорио је: "Ако рачунате под кампањом то што ми свакодневно разговарамо са грађанима, што видимо њихове проблеме и што покушавамо да их решимо - да, ми јесмо у кампањи и спремни смо да сутра ту кампању и интензивирамо".

Према његовим речима, покрајинска власт је потпуно нелегитимна, јер су на претходним изборима 2014. године добили испод шест процената.

Да неко држи комплетну власт, институције и читав систем у Војводини са свега 5,5 одсто потпуно је нелегитимно и потпуно је сулудо, оценио је Кнежевић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару