Читај ми!

Васин на челу војвођанских демократа

Досадашњи председник Покрајинског одбора ДС-а за Војводину Мирослав Васин данас је реизабран на ту функцију, пошто је на првим директним изборима освојио скоро 80 одсто гласова.

Како је саопштио ДС, противкандидат Мирослава Васина, Бранислав Бугарски, освојио је 20,95 одсо гласова чланова Покрајинског одбора, преноси Танјуг.

Васин је иначе и потпредседник Покрајинске владе и секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова, док је Бугарски секретар за локалну самоуправу и међурегионалну сарадњу у Влади Војводине.

У саопштењу се прецизира да је на првим директним изборима за председника ПО гласало 56,10 одсто чланова тог одбора уписаних у бирачки списак, а да је Васин освојио 78,98 одсто гласова.

ЦЦланови ДС су у 45 општинских и градских одбора у Војводини бирали председника Покрајинског одбора.

Портпаролка ДС-а Александра Јерков рекла је раније Танјугу да је то први пут да се председник Покрајинског одбора ДС Војводина бира на непосредним изборима, а право гласа су имали чланови странке који су платили чланарину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?