Читај ми!

ДС критикује Владу

Министар унутрашњих послова Владе Демократске странке у сенци Драган Шутановац изјавио је да 14 дана колико је прошло од пада хеликоптера показује да је актуелна Влада Србије у проблему и да "неко очигледно жели да гурне главу у песак".

"Влада је у проблему након што је премијер Србије Александар Вучић рекао да неће дати министре одбране и здравља Братислава Гашића и Златибора Лончара. То је порука онима који врше истрагу на који начин да је врше", рекао је Шутановац новинарима након одржане седнице владе у сенци, а преноси Бета.

Шутановац, који је бивши министар одбране, истакао је да јавност треба да зна због чега је хеликоптер "морао да слети тамо где није могао" и подсетио да је ДС тражила да се о том питању поведе расправа у Скупштини Србије.

Министар владе ДС у сенци за привреду Иван Стефановић оценио је да је економска политика Владе Србије довела грађане на зачеље региона по просечним примањима.

"Влада панично саопштава да ће плате бити враћене на ниво пре смањења, иницирају да ће чак бити повећане. То је панична реакција која је резултат заслуженог незадовољства јавности", рекао је Стефановић поводом јучерашње изјаве премијера Вучића да ће наредних дана разговарати са представницима Међународног монетарног фонда о могућем повећању плата и пензија.

Стефановић оцењује да ће најављене мере штедње Владе Србије бити недовољне са фискалног становишта истакавши да је то само врх леденог брега и антиразвојне политике, јер се урушава ионако минимална куповна моћ становништва.

Те мере, како је истакао, биће несолидарне и из угла даљег урушавања квалитета осетљивих социјалних група, као што су бездбедност, здравство, образовање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?