Читај ми!

Мијатовићева: Регион неће напредовати без слободе медија

Циљ српске Владе је да подигне ниво медијских слобода на ниво земаља Западне Европе, поручује премијер Александар Вучић на састанку са представницом ОЕБС-а за слободу медија Дуњом Мијатовић.

Дуња Мијатовић поздравља реформе у области медија и доношење нових закона, преноси Танјуг.

"Србија може да буде пример за земље у региону када је реч о увођењу добре европске праксе", каже Мијатовићева.

Тема сусрета било је поштовање слободе медија, заштита безбедности новинара, као и заштита слободног изражавања уопште, стоји у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима.

Премијер Вучић наглашава да је спреман да прихвати савете и предлоге ОЕБС-а за унапређење стања у медијима.

"Влада Србије донела је низ закона у циљу јачања слободе и независности медија, што је и био један од приоритета ове Владе приликом њеног формирања", подсећа премијер Вучић.

Мијатовићева је задовољна подршком коју добија у току председавања Србије ОЕБС-ом и истиче да је сарадња и комуникација са Владом Републике Србије на високом нивоу.

"Бићемо ваши партнери. Желим да овај регион иде напред, а то без слободе медија нећемо постићи. То је мој једини циљ", поручује представница ОЕБС-а за слободу медија и додаје да потврђивање оптужнице у случају Славка Ћурувије важан пример за Србију и регион.

Мијатовићева похваљује спремност српског премијера да се држава укључи у решавање проблема безбедности новинарке Бранкице Станковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?