Читај ми!

НС незадовољна изостанком седнице парламента

Нова странка изразила је незадовољство што у Скупштини Србије ни овог последњег четвртка у месецу није организована седница на којој би посланици постављали посланичка питања представницима Владе Србије.

Уз подсећање да скупштински Пословник предвиђа да се посланичка питања постављају Влади Србије, уз присуство њених чланова, сваког последњег четвртка у месецу, на текућој седници у периоду од 16 до 19 часова, Нова странка наводи да је од почетка мандата владе само два пута испоштован тај институт, преноси Танјуг.

"У свим осталим случајевима вешто је избегнуто заказивање седнице како би се поштедео премијер да за свој (не) рад одговара пред народним посланицима, али и српском јавношћу. Оваквим понашањем напредњака и њихових коалиционих партнера обесмишљена је улога Скупштине Србије као централне политичке институције у уставном систему Србије", поручују из Нове странке.

Та странка сматра да "изостанак седнице последњег четвртка у месецу осми пут по реду представља очигледно бежање Александра Вућића од одговорности за лоше управљање и ситуације у којој би његова немоћ и неспособност биле пред очима јавности".

Из те странке, која има два посланика у републичком парламенту, подсећају да је парламент овлашћен да врши контролу Владе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?