Читај ми!

Ракић: Обуставити приватизацију српске имовине

Градоначелник Северне Косовске Митровице Горан Ракић каже да косовска Агенција за приватизацију треба да остави на снази одлуку о одлагању позива за продају локала у том граду, и након формирања борда агенције.

Горан Ракић је рекао да косовска генција за приватизацију треба да обустави даљу приватизацију друштвене имовине на северу Косова, преноси Танјуг.

Ракића је агенција ове седмице обавестила да је продаја локала, из такозване серије 27 и 28 у Северној Митровици, одложена на неодређено време, а до оснивања борда ове агенције.

Подсећа да је одговор уследио након његовог јасно исказаног става да се ради о отимачини и распродаји објеката фирме "Лукс", који су у друштвеном власништву бивших општинских самоуправа Републике Србије.

Ракић је затражио да се хитно обустави најављена приватизација за око тридесетак локала те компаније на северу Косова и Метохије.

"Стање на терену представља вишегодишњу праксу каубојске приватизације коју спроводи ова агенција, заједно са осталим косовским институцијама и појединцима", указује Ракић и додаје да Северна Митровица сада има младу локалну самоуправу која ће свим расположивим демократским средствима спречити нелегалне акције којима се крше основни принципи доброг управљања.

Градоначелник Северне Митровице каже да допис Агенције и њихова одлука садрже опасну поруку да ће се бесправна приватизација наставити и да се неповредиво право на својину на Косову и даље неће поштовати.

Ракић сматра да би се одлагањем приватизације поштовао коалициони споразум који су владајуће албанске странке потписале са листом "Српска".

"Обустављањем одлуке о приватизацији, Агенција би демонстрирала институционалну зрелост и принципијелност, поштујући тиме одредбе Бриселског споразума и дала пун допринос нормализацији односа албанске и српске заједнице", закључује Ракић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије