Читај ми!

Вучић: Сарадња са ОЕБС-ом на највишем нивоу

Премијер Александар Вучић истакао је, у разговару са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Петером Буркхардом, да је сарадња са том мисијом на највишем нивоу и да је међународна заједница позитивно оценила досадашње председавање Србије ОЕБС-у.

"Наставићемо са том праксом. Спремни смо да унапредимо сарадњу на свим нивоима и да пружимо подршку ОЕБС-у по свим питањима", нагласио је Вучић који је са Буркхардом разговарао о сарадњи Владе Србије и представника Мисије, jaвља Танјуг.

Како је саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима, Буркхард је подсетио да је мисија ОЕБС-а у Србији већ 15 година са циљем да подржи демократске реформе.

"Имамо добре односе са свим министарствима и ту смо да вам помогнемо у процесу јачања институција", рекао је Буркхард.

На предлог председника српске Владе договорени су чешћи сусрети и консултације са представницима мисије ОЕБС-а у циљу бржег реформисања институција, подизања нивоа демократије и заштите људских права у Србији.

Премијер Србије је, истовремено, изразио спремност да прихвати предлоге који се односе на реформу правног система, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије