Читај ми!

Посланици 18. марта о "Београду на води"

Скупштина Србије разматраће 18. марта Предлог закона о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима експропријације и издавања грађевинске дозволе за пројекат "Београд на води".

На дневном реду седнице биће предлози закона о ограничавању располагања имовином у циљу спречавања тероризма и о изменама и допунама Царинског закона, преноси Бета.

Посланици ће расправљати и о потврђивању Споразума о зајму Немачке развојне банке Србији у износу до 15 милиона евра за пројекат "Енергетска ефикасности у јавним објектима".

Разматраће се и споразуми Србије и Албаније о узајамној помоћи у спречавању, истраживању и сузбијању царинских прекршаја, као и Споразум са Француском о социјалној сигурности.

На расправи ће бити и Предлог закона о кретању уз помоћ пса водича.

Седницу је сазвала председница Скупштине Маја Гојковића, а почиње у 10 часова.

Шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић рекао је новинарима да не постоји оправдање да се закон донесе по хитном поступку и да се "лекс специјалисом" јавни интерес даје у руке приватног инивеститора без тендера и поштовања законске процедуре и урбанистичког плана.

Стефановић је навео да ће ДС амандманима покушати да промени закон, али да не очекује да ће власт бити конструктивна.

Посланик Социјалдемократске странке Јанко Веселиновић рекао је новинарима да је "лекс специјалис" дубоко супротан Уставу и правном систему, економској и свакој другој логици. Навео је да тај закон омогућава да неко у експропијацији откупљује некретнине за кафане и ресторане, што није инетересу државе.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Зоран Бабић рекао је да је "Београд на води" "значајан пројекат за овај део Балкана" и да му се чини да се "због таквог развоја радују људи у региону", али не и опозиција у Србији.

Он је поручио Стефановићу и Веселиновићу да ће захваљујући том пројекту и они живети у уређенијој земљи.

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије, Ђорђе Милићевић рекао је да још није видео предлог закона, али да ће га подржати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи