Стефановић најављује "програм спаса" за ДС

Демократској странци је потребан радикални отклон од грешака из прошлости, уверен је потпредседник ДС-a Борислав Стефановић. Најављује да ће ускоро предложити страначки програм који би омогућио такав заокрет и спас за ДС.

Борислав Стефановић је у изјави Танјугу рекао да је реч о програму окренутом превасходно активној социјалној политици и борби против неолибералног капитализма, што је спас и за ДС.

Према његовим речима, такав програм може да буде и снажно политичко оружје у рукама грађана Србије који су угрожени.

Његов програм, додаје, има сличности с актуелним програмом ДС-а, али и новина којима се потенцира решеност странке да направи политички, идеолошки, програмски и кадровски заокрет у односу на досадашњи рад.

"Због огромних грешака које смо правили у прошлости грађани морају да виде да се разликујемо од власти и да нудимо нешто ново и боље и супротно од онога што нуди актуелна власт", наводи Стефановић.

Потпредседник ДС-а верује да његови предлози могу бити од користи ДС-у, те да се нада да ће их странка прихватити.

Стефановић од странке очекује победнички програм којим ће збрисати садашњу власт и у случају да ДС не прихвати његове предлоге и додаје да би погрешно било да суштина постојања владе у сенци буде у томе да се пореди с владом Александра Вучића.

"Мислим да би то био погрешан пут, јер, због огромних грешака које је ДС правио у прошлости, грађани морају да виде да се та странка разликује од власти и да нудимо нешто ново и боље од онога што нуди актуелна власт", наводи Стефановић.

Стефановић наводи и да ће свакако дати лични допринос писању програма владе у сенци коју је формирала ДС и очекује да она истински буде "један важан сегмент опозиционог рада против ове власти која показује неспособност на сваком кораку".

Каже да му је лидер ДС-а Бојан Пајтић понудио потпредседничко место у тој влади, али да га није прихватио јер сматра да је у овом тренутку кориснији у скупштини где је шеф посланичког клуба.

Коментаришући позив лидера Заједно за Србију Душана Петровића на акционо јединство прозападне опозиције, Стефановић је опрезан и каже да најпре треба видети да "поједини сегменти те прозападне опозоције почну да буду другачији у односу на власт".

Стефановићу се чини да се неки делови опозиције крећу у зачараном кругу бесмисла и ирелевантности, због чега инсистира на јасном програму о решењима која су другачија и дијаметрално супротна од онога што ради власт.

У том смислу за њега је расправа о новом ДОС-у потпуна илузија јер је уверен да нико у Србији не жели да гледа "рециклиране људе, старе лидере који се скупљају заједно на једној бини и држе се за руке".

"За то нико неће гласати, људи желе да виде нешто што је боље за њих и њихову будућност", уверен је Стефановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи