Читај ми!

СНС: Влада ДС-а ће остати дуго у сенци

Српска напредна странка честитала је Демократској странци формирање владе у сенци, која ће, како сматрају, бити најдуговечнија влада у сенци у савременој политичкој историји.

"Њен премијер Бојан Пајтић очигледно све воли дупло – дупло да краде, дупле државне функције и дупло да буде премијер. Али, једно је сигурно, да ће на функцији премијера владе у сенци најдуже остати", саопштено је из СНС-а, преноси Танјуг.

Напредњаци су навели да је слика и прилика владе у сенци њен премијер који, како тврде, "16 година хара Војводином и током чијег мандата су почињене највеће пљачке, преваре и злоупотребе новца грађана".

Из СНС-а су поново указали да је "заслугом Пајтића и ДС-овог премијера из сенке, нестало више од пола милијарде евра из покрајинског буџета и да је он директно одговоран за губитак најмање 200 милиона евра које је отео грађанима само у малверзацији са Развојном банком Војводине".

Пајтић је, и као председник Управног одбора Фонда за капитална улагања, показао и "колико је стручан и велики доброчинитељ када је пријатељима из ДС-а делио милионе евра за преварантске инвестиције и лажне субвенције, због којих данас полиција и правосуђе имају пуне руке посла".

Такође, додају напредњаци, показао се и као велики доброчинитељ када је, како кажу, "отео чак и од деце са посебним потребама, милион и 200.000 евра у афери 'Хетерленд'".

СНС оцењује да се Пајтић посебно показао као велики доброчинитељ своје породице, јер је "у јавну службу запослио читаву фамилију, а за супругу је резервисао челно место у Клиничком центру Војводине, и вероватно на то мисли када говори да ће се лично бавити запошљавањем".

Напредњаци су, коментаришући формирање владе у сенци, навели и да је у "тиму снова и Драган Шутановац, који је живи пример како напредују ДС-ови министри – од гарсоњере од свега 30 квадрата из 2000. године, за само неколико година стиже се до зграде у центру Београда, изграђене на пашњаку".

Они су у саопштењу питали демократе како су и којим парама, када им је страначки рачун у блокади, платили закуп у Установи културе и Дому омладине, као и када ће да врате Развојној банци Војводине три милиона евра које су "отели за трошкове кампање".

СНС такође поручује ДС-у да "слободно иде у сенку", али захтева да "прво врате све паре на сунце, које су украли од грађана".

ДС да врати паре опљачкане од народа

Реагујући на Пајтићеву изјаву да ће демократе бити "слуге радника и средњег слоја", Српска напредна странка наводи да грађанима нису потребне никакве слуге радника и сељака, које Пајтић помиње.

"Они одлично знају како је Србија опустошена током владавине 'демократије и знања' демократа, који су били параван за отимачину и пљачкање од свих, па чак и од социјално угрожених, и од деце с посебним потребама", саопштено је из СНС-а.

Како је оценио СНС, грађани "одлично знају" ко су највећи диктатори и апсолутни господари Србије.

"То су препоштени функционери ДС-а, који су, зарад интереса својих пријатеља тајкуна, преко ноћи затворили више од 1.300 фирми, ортачки одрадили с њима више од 700 пљачкашких приватизација, преко 500.000 радника оставили без посла, и угасили читаве делове земље", пише у саопштењу.

Додаје се да Србија "зна" да је крупни капитал "остао у рукама функционера ДС-а и њихових најбољих пријатеља тајкуна, с којима свакодневно и данас сарађују, и међусобно се финансирају".

"Колико су демократе биле добре по Србију и њене грађане најбоље се види и по томе што држава ни дан-данас не може да се опорави од њиховог 'рада' и "радног искуства', и што, због њихове катастрофалне политике, држава мора и данас да враћа све дугове које су оставили грађанима", наводи се у саопштењу.

Напредњаци су истакли да је циљ те странке да се заустави пропадање Србије и да се врате "сви људи који су због пљачкашке и буразерске политике демократа морали да оду из државе да би прехранили породице".

Председник ДС-а Бојан Пајтић рекао је на данашњој седници Главног одбора те странке да ће демократе бити "слуге радника и средњег слоја" уз оцену да је актуелна власт "у рукама крупног капитала".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи