Николићу признање Европске академије наука и уметности

Европска академија наука и уметности ће сутра у Салцбургу, поводом 25. година постојања, примити председника Србије Томислава Николића у круг протектора, наведено је у саопштењу Академије.

Традиционални пленум Академије, којем ће присуствовати високи представници из политике, науке, цркве, економије и друштва, биће својеврсан мали Самит, пошто ће на свечаности, како је најављено у Бечу, учествовати и председник Аустрије Хајнц Фишер и Македоније Ђорђе Иванов.

Европску академију наука и уметности основали су 1990. године бечки надбискуп кардинал Франц Кениг, политиколог Николаус Лобковиц и хирург Феликс Унгер, с циљем интердисциплинарне размена и подстицање европске сарадње.

Академија, која се финансира из јавних средстава и донација, има око 1.500 чланова.

На свечаном пленуму, који се сваке године одржава у Салцбургу, примају се нови чланови и проглашавају протектори.

Пре Николића за протекторе су проглашени и Фишер и Иванов, бивши председниц Грчке и Хрватске, Каролос Папуљас и Иво Јосиповић и други.

Академија, са седиштем у Салцбургу, организована је у више области, између осталих друштвене науке, медицина, природне науке, уметност и светска религија.

Сваке године Академија додељује и награду за толеранцију, која ће, у јуну у Бечу, бити уручена Међународном олимпијском комитету.

Очекује се да ће Николић искористити прилику и за билатералне разговоре са својим аустријским и македонским колегом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи