Читај ми!

Опозиција тражи отпис дуга социјално угроженим

Посланици опозиционих странка оценили су да је неопходно што пре урадити социјалне карте грађана и отписати дуг и камате онима који имају мала примања.

Посланик Демократске странке Борислав Стефановић рекао је новинарима у парламенту да је неопходно отписати дугове и камате онима који имају мала и никава примања, али је напоменуо да је то тешко спроводиво без социјалне карте, преноси Бета.

"То је део онога за шта се ја залажем. Отпис дугова, махом дугова према јавним комуналним предузећима, нешто је што није само хумано, већ се тиме констатује реално ненаплатива ситуација. Међутим, то је тешко спроводиво јер власт није направила социјалне карте", напоменуо је Стефановић.

Стефановић је навео да су социјалне карте неопходне како би знали коме држава треба да помогне.

"Ако то не урадимо радиће се о стотинама хиљада грађана којима је остављено да мигрирају или напусте овај свет буквално", рекао је Стефановић.

Зоран Живковић из Нове странке рекао је да је очигледно да су грађани Србије у тешкој ситуацији и да би за реално сагледавање тог стања било неопходно прављење социјалних карти што пре.

"Неоходно је урадити социјалне карте што пре и то је могуће. За то постоје међународна средства, али је неопходан велики рад социјалних служби, надлежних служби и министарстава који би требало да направе модел", сматра Живковић.

Живковић је додао да је сигуран да ће отпис дугова грађанима бити могућ без обзира да ли за то постоји законски основ и да ће се то десити пре следећих избора, јер ће власт и то урадити у циљу демагогије.

Посланик Социјадемократске странке Јанко Веселиновић рекао је да Влада нема апсолутно никакве мере за помоћ грађанима.

"Да је ова Влада социјално одговорна она би морала да предузме мере којима би опростила дуг грађанима како не би банкрортирали и како не би били доведени у ситуацију да не могу да преживљавају, да саставе крај с крајем", напоменуо је Веселиновић.

У том смислу, како је навео, уколико Влада ускоро не донесе закон о личном банкроту и уколико не предузме нешто када су у питању грађани који су тешког имовног стања десиће се "социјална катастрофа и грађани неће имати никаву перспективу да прехране себе и своје породице".

Посланик Социјалистичке пратије Србије Ђорђе Милићевић рекао је да Влада има прецизно дефинисане економске циљеве, а да политичка демагогија којом се бави опозиција води према финасијском колапсу.

"Никада се из кризе не може изаћи политичком демагогијом, социјалном демагогијом, некаквим популарним мерама већ нужним и непопуларним мерама", поручио је Милићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи