Читај ми!

Београд за свестране односе са Албанијом

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је у разговору са амбасадором Албаније у Србији Иљиром Бочком опредељење Београда да, упркос постојећим разликама, развија свестране односе са Албанијом као суседном земљом на бази заједничких интереса.

Дачић и Бочка су разговарали о сарадњи две земље у областима од обостраног интереса, саопштило је Министарство спољних послова Србије, преноси Танјуг.

Дачић је оценио да би ради релаксације односа било корисно да две земље у догледно време потпишу одговарајући споразум о заштити мањина, и додао да је Србија заинтересована за заокруживање уговорно-правне основе сарадње у свим областима од обостраног интереса.

Шеф српске дипломатије је указао да је потврда нашег опредељења за развој односа низ узајамних посета које су реализоване у последње време, почев од посете премијера Албаније Едија Раме Београду, затим низа посета на министарском нивоу до предстојеће посете председнице Народне скупштине Србије Маје Гојковић Тирани.

Током данашњег састанка, обе стране су оцениле да нису искоришћене велике могућности за повећање међусобне робне размене и да би договорени састанак међувладиног Комитета за трговину и економску сарадњу и одржавање бизнис форума у априлу ове године требало да допринесе да се овај недостатак и други проблеми у економској размени превазиђу.

Министар Дачић је нагласио интерес Србије за сарадњу у низу регионалних пројеката. То се посебно односи на билатералне пројекте у области инфраструктуре, енергетике, туризма и другим областима.

У разговору је размотрена сарадња две земље и на мултилатералном плану и улога Србије у својству председавајућег ОЕБС-у, закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи