Читај ми!

Тадић: Економски показатељи катастрофални

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Брис Тадић оценио је да су економски показатељи у Србији катастофални, да је неопходно направити комплетну реоганизацију инвестиционе политике и подстаћи и домаће и стране инвеститоре.

Тадић је на конференцији за новинаре у Београду казао да је инвестициона политика ове Владе катастрофална и да је у време Владе Мирка Цветковића било три пута више инвестиција, преноси Бета.

Председник СДС-а истакао је да садашња Влада треба да престане да се хвали туђим инвестицијама и да доведе нове инвеститоре.

Према његовим речима, разговори са компанијом "Сваровски" у вези са премештањем дела производног погона из Кине у Србију започети још 2010. године, да су у то време у Србију дошли и "Јура" и "Фијат", али и многи други који "данас представљају срце привредног система".

Тадић је казао да је СДС подржала мере штедње Владе на кратки рок, јер ће на дужи рок те мере земљу увести у "непрекидни проблем, зачарани круг, не обезбеђујући раст бруто друштвеног производа".

Потпредседник СДС-а Горан Радосављевић сматра да фокус економске политике треба да буде на развоју, а не на штедњи и додао да ова влада намеће нове порезе и акцизе, али да то не може да траје вечно.

"Циљ приче о повећању привредног развоја је смањење дефицита, али кроз повећање прихода. Буџет нећете напунити тако што ћете привреди која је у лошем стању наметати додатне порезе", рекао је Радосављевић.

Навео је да је један корак ка привлачењу инвеститора и дигитализација администрације, након чега ће и бити реално брзо издавање дозвола и додао да је потребна реформа јавне управе, којом би радна места била реорганизована и људи запослени на местима на којима има потребе за додатним људима.

Радосављевић је појаснио да је у овом тренутку једно од решења "динаризација привреде", односно да држава емитује динарске обвезнице преко банкарског сектора био усмерен на финансирање привреде, односно где би привредници могли да узимају динарске кредите.

У СДС-у су рекли да ће овај привредни план бити представљен и на Бизнис форуму на Копаонику.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи