Читај ми!

Шутановац: У понедељак тужба против Гашића

Посланик Демократске странке и некадашњи министар одбране Драган Шутановац најавио је да ће наредне седмице поднети тужбу против министра одбране Братислава Гашића.

Драган Шутановац је рекао да ће тужбу поднети због Гашићевих тврдњи о куповини уређаја за прислушкивање, преноси Танјуг

"У понедељак ћу поднети тужбу за оно што је изговорио, па ћемо на суду да видимо ко је и шта набављао, да ли је тај уређај примењиван и када", рекао је Драган Шутановац на седници скупштинског Одбора за контролу служби безбедности.

Шутановац је навео да је апарат набављен пре седам година, да у том послу ништа није било тајно, као и да је носилац те куповине био Генералштаб Војске Србије.

"Уређај је купљен за потребе система одбране, а питање је само до када је коришћен и када", рекао је Шутановац и додао да се такве набавке обављају по строгој процедури и да једва чека да прича о томе да ли је тај апарат коришћен и за време мандата Александра Вучића и Братислава Гашића у ресору одбране.

Потпредседник Скупштине Србије из СНС Игор Бечић рекао је на седници да је много важније од других питања да се провери да ли је бивши министар тим уређајем прислушкивао колеге и противнике, будући да се Шутновац на седници успротивио усвајању закључка са претходне седнице и то у делу у којем Одбор констатује да у раду ВБА, а поводом оптужби заштитника грађана Саше Јанковића, није било неправилности.

Шутановац се позвао на документ који је Јанковић на тој седници показао, а који је говорио о праћењу припадника ВБА митинга СРС из новембра 2014. године.

Прецизирао је да се ради о документу Другог центра ВБА из Новог Сада, под деловодним бројем 1696-1, а који је означен као строго поверљив, те од Одбора инсистирао да од Министарства одбране затражи да му у најкраћем могућем року тај документ буде достављен, а пре априлске контроле ВБА.

Шутановац тврди да записник Одбора негира оно што је Јанковић показао и да би његово усвајање урушило кредибилитет и Одбора и Скупштине Србије.

Бечић му је одговорио да је на тој седници речено много тога, па и да је бивши министар купио уређај за прислушкивање, као и да министар Гашић ниједног тренутка није рекао да је документ о праћењу митинга СРС званичан који је изашао из Агенције, већ да зна човека који га је направио.

Ниједног тренутка министар није рекао да је документ изашао из Агенције, већ да је дело човека против кога се воде поступци, рекао је Бечић.

Одбор је одлучио да се на посебној седници утаначи начин контроле ВБА, која ће бити обављена почетком априла, као и питања и документи који ће бити затражени, уз напомену председника тог тела Момира Стојановића да ће та контрола трајати два дана.

Одбор је усвојио и план рада за 2015. годину, којим су предвиђене дводневне контроле дирекција БИА, ВОА и ВБА, као и извештај о надзору служби безбедности за 2014. годину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи