Читај ми!

Рок за оверу потписа, рукописа и преписа 1. март 2017.

Скупштина Србије усвојила је законске измене чиме је продужен рок за оверу докумената у судовима и општинским управама до 1. марта 2017. године.

15.15 - Посланици усвојили законске измене чиме је продужен рок за оверу докумената у судовима и општинским управама до 1. марта 2017. године. 

14.15 - Скупштина Србије завршила је претрес амандмана на предложене измене Закона о оверавању потписа, рукописа и преписа. Посланици ће се о њима изјаснити за 20-так минута.

13.30 - Усвојен амандман Нове странке којим се предвиђа да грађани своје потписе, рукописе и преписе могу да оверавају у судовима и општинским управама до 1. марта 2017. године.

10.05 - Почела седница на којој посланици расправљају о амандманима на измене Закона о оверавању потписа.  

Скупштина Србије завршила је најпре расправу о амандманима на предложене измене Закона о оверавању потписа, рукописа и преписа, током које је усвојен амандман Нове странке којим се предвиђа да грађани потписе, рукописе и преписе могу да оверавају у судовима и општинским управама до 1. марта 2017. године.  

Првобитно је било предложено да тај рок буде померен на 1. јануар 2017. године.

Олгица Батић из ДХСС, која је у име седам посланика-предлагача образлагала предложене измене, рекла је да владајућа већина не бежи од пропуста и да је уважено оно што су предложили Зоран Живковић и Владимир Павићевић из Нове странке.

На Одбору за правосуђе су сви били става да се тај амандман прихвати и тиме смо показали широкогрудост јер смо прихватили амандман опозиционих посланика, рекла је Олгица Батић, док је Павићевић поручио да је то "мала победа".

"Браво за Скупштину Србије што се поводом једне тачке супроставила Влади Србије. Мислим да је ово специјална победа не само опозиције, већ Скупштине над Владом која нас је неколико месеци различитим изменама једне те исте ствари стално усмеравала ка погрешноме", рекао је Павићевић и додао да је до сада усвојен 31 амандман Нове странке.

Досадашњим законским одредбама било је предвиђено да се овере потписа, рукописа и преписа од 1. марта обављају само код јавних бележника. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи