Читај ми!

Живковић тражи од Уставног суда да се изјасни о његовој жалби

Поводом раније поднете уставне жалбе на одлуку да му се забрани улазак на седнице парламента, посланик Нове странке Зоран Живковић предао је поднесак Уставном суду.

Живковић је оценио да му је казном у парламенту повређена слобода изражавања из члана 46. Устава Србије и из члана 10. Европске конвенције за заштиту људских права и основних слобода, преноси Бета.

Председник Нове странке је поднео ургенцију, јер Уставни суд Србије и након месец дана од подношења, није приступио испитивању уставне жалбе, нити дао свој одговор, наводи се у саопштењу странке.

Живковић је 16. јануара предао жалбу Уставном суду у којој је предложио да се одложи извршење одлуке Одбора за административно-буџетска и мандатско-имунитетска питања Скупштине Србије којом му је онемогућено учешће на седницама од 20 радних дана.

"Обзиром да је мера удаљења са седница у највећем делу истекла, народном посланику Зорану Живковићу нанесена је ненадокнадива штета", наводи се у саопштењу.

Живковић је кажњен због вређања председавајућег.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи