Дачић и Ерјавец о сукцесији бивше СФРЈ

Српски и словеначки министри спољних послова Ивица Дачић и Карл Ерјавец разговарали су о серији отворених билатералних питања која проистичу из сукцесије на простору бивше Југославије.

Дачић и Ерјавец су изразили "чврсту спремност да напредују ка решењима, посебно у вези културног наслеђа, архива и правних лица", саопштило је словеначко министарство спољних послова а пренела СТА.

Ерјавец је обавестио Дачића да Словенија планира да ове године преузме зграде југословенских амбасада у Танзанији, Малију, Мароку, и Бразилу, којима сада управља Србија.

У разговорима су дотакнута и међународна питања као што су српско председавање Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), ситуација у западном Балкану и приступање Србије ЕУ.

Ерјавец је рекао да је Словенија спремна да настави да подржава Србију на њеном путу и понуди помоћ у спровођењу реформи и прилагођавању законодавства са оним у ЕУ.

Српски министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић у међувремену је разговарала са државним секретаром Драгољубом Бенчином који је, такође, нагласио подршку Словеније аспирациама Србије за ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи