Читај ми!

ЛДП: Министарство одбране злоупотребљава магазин “Одбрана“

Либерално-демократска партија оценила је да Министарство одбране злоупотребљава магазин “Одбрана” да што више унизи институције Заштитника грађана, Повереника за информације од јавног значаја и Повереницу за заштиту равноправности и да таквих злоупотреба није било ни у време владавине Слободана Милошевића.

У саопштењу ЛДП-а наводи се да су напади које у јавности трпе ови независни органи, и то због тога што су услед очигледног кршења закона одлучили да поставе одређена питања извршној власти, незабележени и незапамћени од успостављања ових институција, преноси Бета.

ЛДП оцењује да нико, па ни Министарство одбране нема право да се "на тако бруталан начин и ван свих законских оквира иживљава над, на демократски и уставни начин успостављеним институцијама државе.

"ЛДП захтева од Министарства одбране да се извини због хајке која је претходних недеља присутна и усмерена против Саше Јанковића, јер је очигледно да су представници тог министарства својим изјавама и поступцима утицали на такво писање медија. Уколико министарство то не уради, тражимо од Владе Србије да се огради од става Министарства одбране и предузме мере у циљу адекватног санкционисања одговорних лица", додаје се у саопштењу.

Лист Одбрана констатовао је у најновијем броју да се систем одбране налази "под унакрсном медијском паљбом" и оценио да је сада можда право време да се у институционалним оквирима размотри одговорност оних који су довели у питање кредибилитет система одбране.

"Да ли је више од случајности што су се у две недеље отворила четири информативна фронта против Министарства одбране? Је ли реч о кризи институција или изазивању кризе институција", наводи лист Одбрана у тексту под насловом "Војска на нишану - Заштитник против
заштитника".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи