СДС: Грађани могу да подрже смену Николића

Посланик Социјалдемократске странке Јанко Веселиновић изјавио је да је иницијативу за разрешење председника Србије Томислава Николића подржало свих осам опозиционих странака у парламенту Србије и да је отворена могућност да грађани електронским путем подрже тај захтев.

"До данас до 10 sати све посланичке групе опозиције су подржале овај захтев", рекао је Јанко Веселиновић новинарима у Скупштини Србије, преноси Бета.

СДС је иницијативу поднео пре два дана сматрајући да је председник Србије прекршио Устав притиском на тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића поводом истраге о ратним  злочинима на Косову у које је наводно умешан и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић.

Веселиновић је позвао посланике владајуће већине да подрже иницијативу и додао да је од данас активна и електронска апликација која даје могућност грађанима да потпишу петицију за смену Николића.

"Ово ће бити нова подршка овом захтеву", казао је Веселиновић.

Посланик СДС је рекао да ће бити остављено месец дана за прикупљање потписа за тај захтев, након чега ће бити одлучено на "који начин ће бити настављена борба за заштиту Устава".

Председница Скупштине Маја Гојковић рекла је за РТС да подносиоци иницијативе нису имали довољан број посланика како би се њихова иницијатива могла разматрати, чак ни у Одбору за уставна питања.

Посланичка група Социјалдемократске странке, Заједно за Србију и Зелени Србије предала је иницијативу за смењивање председника Николића, јер је, како се оцењује, прекршио Устав коментаришући најаву тужиоца Владимира Вукчевића да ће бити испитане оптужбе за ратне злочине које је раније на рачун начелника Генералштаба Љубише Диковића изнео Фонд за хуманитарно право.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи