Читај ми!

ДСС против формирања Пореске управе Војводине

Демократска странка Србије противи се формирању пореске управе Војводине и у оквиру Пореске управе Србије јер такав предлог војвођанске владе сматра наставком централизације и новосадизације Покрајине.

Председник Покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов је истакао и да тај захтев, као и захтеви за формирањем полицијске управе и завода за статистику Војводине "имају за циљ институционално издвајање Војводине из Србије", преноси Танјуг.

За разлику од покрајинске власти којој је једино на уму како да дође до новца, за нас у ДС С је много важније како се новац који стигне у Покрајину распоређује, рекао је Јованов, наводи се у саопстењу.

Он је истакао и да је за ДС С "апсолутно неприхатљиво да се настави са праксом централизације и новосадизације Војводине, док читаве области, попут Баната, таворе у беди и неимаштини"

Јованов је додао и да ће "управо зато, сви наши захтеви за равноправним улагањем у све делове Покрајине бити још снажније изношени и као критика рада покрајинске власти, али и као критика оваквог концепта аутономије уопште".

Покрајинска влада једногласно је јуче утврдила текст закона о финансирању Аутономне покрајине Војводине, који ће заједно са предлогом закона бити достављен Скупштини Војводине на разматрање и даље бити упућен на усвајање посланицима у Скупштини Србије.

Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман потом је на конференцији за новинаре објаснио да се овим законом уређују и обезбеђују средства за финансирање надлежности Војводине.

Радоман је истакао да је оно што је новина у односу на досадашњи систем јесте да се овим законом формира Пореска управа АП Војводине, као део пореског система Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи