Читај ми!

Ракић: Увредљив и опасан спот приштинског певача

Градоначелник Северне Косовске Митровице Горан Ракић осудио је спот "Пушка слободе" приштинског певача Аријана Агушија и позвао надлежне институције у Приштини да реагују. Ракић је садржај спота назвао увредљивим и опасним.

Ракић је у саопштењу истакао да песма у којој се "велича све видљивија и опаснија идеја паналбанског национализма тзв. велике Албаније и видео-спот у којем доминирају сцене убистава наводних српских полицајаца, представља директан позив на насиље", преноси Танјуг.

"У песми и споту дискутабилног уметничког садржаја и продукцијског квалитета нарација је, међутим, пажљиво припремљена. У сценама у којима доминира насиље и у којима се промовише убијање наводних српских полицајаца, али и егзекуција наводних 'домаћих издајника', као друштвено и национално прихватљив модел који треба да се пренесе са колена на колено, док се истовремено пева о погинулим припадницима такозване ОВК и слави такозвана етничка (велика) Албанија, младим Албанцима који слушају ову музику шаље се јасна и снажна порука о томе шта се од њих очекује", навео је Ракић у саопштењу.

Ракић је најоштрије осудио, пре свега, изостанак реакције надлежних институција из Приштине на сцене убијања српских полицајаца у споту.

"Оваким ставом директно се промовише и подстиче говор мржње, што сигурно не доприноси нормализацији односа два народа, док се у Бриселу улажу напори да се релаксирају односи у највећој могућој мери и постигне трајан мир", подвукао је Ракић.

Позвао је кориснике друштвеног канала Јутјуб, на којем је спот постављен, да пријаве увредљив садржај и затраже забрану спота, а што је, како је навео, и сам учинио.

Ракић је навео и да раширен албански национализам на Косову и Метохији поприма обрисе идеолошке и политичке мржње, и агресивности према Србима.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи