Еулекс похвалио косовску полицију

Шеф мисије Еулекса на Косову Габријел Меучи изјавио је да се косовска полиција понашала у складу са европским стандардима током протеста у Приштини, који су одржани у уторак.

Меучи је у интервјуу за приштински дневник Трибуна изјавио да је током протеста забележено неколико мањих инцидената угрожавања људских права, које, како је навео, Еулекс најоштрије осуђује, преноси Танјуг.

"Еулекс снажно осуђујуе нападе и рушење јавне и државне имовине", казао је шеф мисије Еулекса.

Он је рекао да верски екстремизам представља повећану претњу свугде у Европи, али је додао и да је охрабрен због тога што су, како је оценио, косовски званичници овакве претње схватили веома озбиљно.

Меучи је, између осталог, изјавио да је европска мисија играла најзначајнију улогу у спровођењу процеса дијалога, који је довео до ефектног присуства косовске полиције на северу, укљуцујући и интеграцију бивших припадника МУП Србије у косовској полицији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи