Радомир Николић: Земљиште продавали два пута

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић изјавио је да је бивша власт у том граду два пута продавала исто земљиште и да је, како је рекао, дошао до информације да ће локална самоуправа бити тужена.

"Бивша власт је два пута продавала исту земљу. Таквих парцела је 10, а износи су преко милион евра за сваку. Убеђен сам да је то рађено организовано и неко ће озбиљно да се бави истрагом", рекао је Николић гостујући на Радио телевизији Крагујевац, преноси Танјуг.

Градоначелник је навео и "да су земљиште куповали назови инвеститори који су платили парцелу и после пет година нису потписали уговор о купопродаји земље".

"После пет година дошли су код представника бивше власти и тражили назад паре, а одговорено им је да паре немају и да су их потрошили", рекао је Николић и навео да ће више о томе говорити када буде имао, како је рекао, мало више података.Градоначелник Крагујевца изјавио је да се нада да су радници "Чистоће" схватили да проблем чишћења града може да се реши иако они штрајкују.

"Показали смо да можемо да очистимо град. У Крагујевац су данас дошли други радници да очисте ђубре, а могу то да ураде и сутра и прекосутра", рекао је Николић гостујући на Радио телевизији Крагујевац.

Он је најавио да ће сутра разговарати са радницима "Чистоће" и казао да су неки од њих данас покушали да саботирају акцију одвожења смећа.

"Прво су блокирали пут камионима смећарима из других градова на улазу у Крагујевац, потом су неке камионе спровели у круг 'Чистоће' и затворили им излаз, а онда су блокирали и депонију", навео је Николић.

Наглашавајући да нема само "Чистоћа" проблем са исплатом плата, Николић је рекао да је свих 15 градских предузећа у финансијским проблемима, и да је за такво стање одговоран бивши градоначелник Верољуб Стевановић, који је, како је навео, у тим предузећима запослио од 1.000 до 2.000 људи из своје странке, а град оставио у дуговима од 3,7 милијарди динара.

"Проблема има у свих 15 предузећа и немогуће је да их све решимо. У овом тренутку градска комисија ради анализу стања у 'Чистоћи', 'Градским гробљима' и у РТВ Крагујевац", рекао је Николић и додао да је нова власт у граду запосленима у "Чистоћи" исплатила плате које им се дугују и то други део за април, мај, јун и јул.

Наглашавајући да у свих 15 предузећа, као и у градској управи која има око 800 запослених, има технолошких вишкова, Николић је најавио нову систематизацију и социјални програм.

"Чекамо да Влада направи аранжман са Светском банком. Имам информацију да ће Влада дозволити локалним самоуправа да повуку одређени износ средстава по истим условима по којим ће Влада средства добити од Светске банке", рекао је Николић.

Градоначелник је рекао да је задовољан коалицијом од 14 странака које су на власти у Крагујевцу и истакао да у јавном сектору није било ни једног партијског запошљавања и да је број запослених у јавном сектору исти као и пре три месеца.

"За ова три месеца успели смо да индиректним корисницима, односно запосленима у установама културе и дечјим установама, дајемо два исплате месечно", рекао је Николић и истакао да ЈКП "Чистоћа", "Градска гробља" и "Зеленило" средства за плате морају да обезбеде из сопственог пословања.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи