Жбогар: Пред Косовом четири године изазова

Шеф канцеларије ЕУ и специјални изасланик на Косову Самуел Жбогар изјавио је да су пред Косовом четири године пуне изазова.

Током сусрета са премијером Косова Исом Мустафом, Жбогар је рекао да Косово у четири наредне године треба да изврши структурне промене неопходне за економски развој, да побољша владавину реда и закона и јавну администрацију, преноси Бета.

Тражи се да Косово побољша социјалну ситуацију грађана како би ренуо напред процес европских интеграција.

"Жбогар је подржао идентификацију главних приоритета од стране Владе и изразио подршку ЕУ за постизање опипљивог напретка у овим приоритетима", наводи се у саопштењу.

Као приоритете Владе Косова, Жбогар је поменуо и потписивање споразума о стабилизацији и придруживању, дијалог о либерализацији виза, дијалог са Србијом и доношење законске основе за формирање Специјалног суда за злочине ОВК.

"Последње, али не по значају, јесте нула толеранције према корупцији", рекао је Жбогар.

Мустафа је високо оценио сарадњу и подршку коју Канцеларија ЕУ даје процесима на Косову и изразио спремност и одлучност Владе да реши сва питања повезана са процесом европских интеграција и потписивањем Спорзума о стабилизацији и придруживању ЕУ и Косова.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи