Читај ми!

Шапић: Одборници прелазе у "За наш град"

У општински одбор новооснованог Удружења грађана "За наш град" у Скупштини општине Нови Београд прешло је 11 одборника из других странака, рекао је на конференцији за новинаре оснивач удружења Александар Шапић.

Александар Шапић је рекао да је одбор подржало 11 одборника, углавном чланова Демократске странке (ДС) и Социјалдемократске партије Србије (СДПС), преноси Бета.

Појаснио је да је њих 11 у одбору, али да нису сви напустили своје странке.

Владајућу коалицију на Новом Београду чине ДС, СДПС, Либерално-демократска партија, Социјалистичка партија Србије, Партија уједињеих пензионера Србије и сада УГ "За наш град".

Шапић је рекао да су у удружење добродошли сви, па и они из других странака, од којих се неће тражити да мењају странку, да је удружење аполитично и да ће се бавити искључиво локалним темама, које се директно тичу грађана, а не високом политиком.

Истакао је да је циљ "да људи знају за кога гласају на локалу, јер кампање обично воде лидери странака који су у ту локалну заједницу дошли једном до два пута".

Шапић је рекао да ће остати на месту председника општине Нови Београд све док Скупштина не одлучи да га смени и да не планира да мења коалиционе партнере у власти, јер сматра да су до сада добро радили свој посао.

Рекао је да не зна да ли ће у Скупштини града основати одборничку групу.

"То сада није приоритет и да се то деси остаћемо опозиција, одговорна опозиција. Нећемо улазити у власт јер мислим да то није у реду на пола мандата", рекао је Шапић и додао да сматра да ова градска управа добро ради, али да не планира никакве коалиције са СНС-ом, како су писали медији.

Упитан да ли је истина да је ДС напустио јер га партијске колеге нису подржале када је валидност његовог доктората доведена у сумњу, Шапић је рекао да је из странке изашао јер не жели да се бави високом политиком и да неће рећи ни једну ружну реч на рачун ДС-а.

Шапића је подржала и бивша градска секретарка за дечју и социјалну заштиту Љиљана Јовчић која је након конференције рекла да је још увек у ДС-у, али да подржава идеју да нека организација окупља људе који ће се бринутио о локалним проблемима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
22° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару