Читај ми!

Вучић: Србија жели успех избора у РС

Србија жели успех избора у Републици Српској, као и да избори буду празник демократије, поручио је премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је за Танјуг нагласио да се Влада Србије неће мешати нити утицати на изборну вољу грађана у Републици Српској.

"Влада Републике Србије жели да избори у Републици Српској 12. октобра протекну у највећем реду и миру и желимо грађанима РС и свим учесницима изборне утакмице успех и да ти избори буду празник демократије" рекао је Вучић.

Навео је да би грађани требало да покажу да на најбољи могући начин могу да донесу одлуку о томе ко ће да их предводи и заступа у наредном периоду.

"Влада Републике Србије ни на који начин није учествовала, није се мешала и неће се мешати у исход народне воље, у исход избора који се одржавају у Републици Српској", поручио је премијер Србије.

Вучић је рекао да се у Србији са пажњом прате догађаји у РС и са радошћу ишчекује да се види народна воља.

"Са радошћу ћемо поздравити одлуку народа и желимо да у наредном периоду после избора, наши односи, односи Србије и Републике Српске, уколико је то уопште могуће, буду још бољи посебно на економском, али и културном и сваком другом плану", рекао је Вучић.

Истакао је да Србија жели успех избора и жели српском народу у Републици Српској да у миру на демократски и цивилизован начин спроведе изборе, "а Србија ће и победнике и поражене поздравити на најбољи могући начин чим се изборна утакмица оконча".

Према његовим речима, оно што је важно јесте да РС целом свету пошаље слику озбиљне демократије, слику мира, реда, поштовања различитости.

"Уверен сам да је то слика која ће отићи у цео свет. Србија ће увек подржавати Републику Српску и Србија ни на који начин неће утицати на вољу нашег народа у Републици Српској", закључио је премијер.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару