Читај ми!

Пајтић: Војводина је наслоњена на Аустрију

Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић изјавио је да је Војводина "наслоњена на Аустрију" и економски, и културолошки, и цивилизацијски.

Пајтић је у разговору са амбасадором Аустрије у Србији Јоханесом Ајгнером рекао да је Аустрија један од највећих инвеститора у Војводини и да је пружила значајну подршку привредном развоју покрајине, јер је преко своје државне развојне агенције финансирала више пројеката из Програма привредног развоја Војводине, преноси Танјуг.

Узмеђу осталог то су Фонд за промоцију инвестиција у Војводини (ВИП фонд) и Едукативни центар, а у Војводини ради двадесетак компанија из Аустрије.

Пајтић је посебно истакао изузетно развијену сарадњу Војводине и аустријске покрајине Штајерске, која се, на основу споразума из 2003. године, између осталог, одвија у области привреде и увођењу нових технологија у агроиднустрији, кроз сарадњу универзитета и другим областима.

Амбасадор Аустрије и председник Покрајинске владе сложили су се да су искуства из досадашње сарадње веома позитивна и да Дунавска стратегија отвара могућност нових пројеката.

Пајтић и Ајгнер су разговарали и о потреби доношења закона о надлежностима и закона о финансирању Војводине, као и о медијским и интелектуалним слободама, пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи