Читај ми!

Ђурић: Желимо јак утицај Срба на Косову

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је у Зубином Потоку да званични Београд жели да што пре буду формиране институције на Косову и Метохији и да Срби у њима имају јак утицај.

Марко Ђурић је рекао да Београд жели да Скупштина Косова буде формирана што пре и да жели значајно јачи утицај Срба него раније, преноси Танјуг.

"Желимо да влада у Приштини буде формирана како би било омогућено и стварање Заједнице српских општина, а да наши представници који ће учествовати у тим институцијама допринесу и економском опоравку", рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је поновио да представници званичног Београда не желе учешће Срба у формирању покрајинских институција са оним странкама које се директно и јавно залажу против ЗСО и спровођења постојећих споразума.

"Мислим да су ту политику сви чиниоци и овде у покрајини и изван ње препознали. Мислим да је чињеница да нашу политику заснивамо, не на страначким, него на државним и националним интересима и како ће Срби и Србија имати што више утицаја овде, то наши људи цене" казао је он.

Ђурић је, како је рекао, уверен да ћемо оног момента када "будемо имали заменика покрајинског премијера, неколико министара у влади, бити неупоредиво утицајнији и у прилици да решавамо конкретне проблеме наших људи овде".

Директор Канцеларије за КиМ је закључио да није циљ да се српским учешћем чини штета другима већ да се ради у корист наше заједнице.

Како је рекао, није циљ ни да се другима ускраћују права, већ да се та права обезбеде нашим грађанима која им на сваки начин припадају на Косову и Метохији.

Ђурић обишао радове на изградњи водовода

Марко Ђурић је изјавио да се нада да ће за годину дана моћи да буде пуштен у рад регионални водовод који ће водом снабдевати Косовску Митровицу, Звечан и Зубин Поток. 

Ђурић је обишао радове на изградњи регионалног водовода у селу Газиводе у општини Зубин Поток на северу Косова где је са инвеститорима разговарао о томе како да се рокови за реализацију овог пројекта испоштују.

Рекао је да је од извођача добио уверавања да је у року од 14 месеци, уколико се отклоне све административне препреке, могуће завршити изградњу овог регионалног водовода и да ће Влада Србије и Канцеларија за КиМ дати свој допринос у том правцу.

"Покушаћемо да са привременим институцијама у Приштини и међународном заједницом отклонимо све препреке, да се грађевински материјал и машине неопходне за довршетак ових радова несметано транспортују овде"”, рекао је Ђурић.

Навео је да мисли да су грађани на северу Косова веома задовољни чињеницом да се улаже у регионални водовод јер се, како је рекао, на тај начин улаже у будћност опстанка српског народа на КиМ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи