Читај ми!

Посланичка питања

Посланик Демократске странке Борислав Стефановић затражио је у Скупштини Србије оставке министара унутрашњих послова и одбране Небојша Стефановића и Братислава Гашића због инцидента у којем је претучен премијеров брат Андреј Вучић.

Борислав Стефановић (ДС) је у делу седнице предвиђеном за постављање посланичких питања, затражио да скупштина буде писмено обавештена о резултатима истраге, односно о томе ко је изазвао инциднет и на основу чије наредбе је додељено обезбеђење Андреју Вучићу, пренела је Бета.

"Оно што знамо јесте да наш суграђанин претучен, али не знамо како и зашто је дошло до тога и ко је уступио обезбеђење том човеку, на основу ког наређења и да ли је тачно да су на силу пробили кордон", казао је Стефановић.

Стефановић је поставио и питање за директора Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја Марка Благојевића шта се догодило са новцем који су грађани уплаћивали слањем поруке 1003.

Посланика Лиге социјалдеморката Војводине Ђорђа Стојшића интресовало је и зашто су поједини грађани у месту Јамена код Шида "заборављени" када да је у питању обнова кућа после мајских поплава.

Посланик Нове демократске странке Јанко Веселиновић поставио је неколико питања о најављеној Војној паради поводом 70. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

"Зашто се Парада одржава 16. октобра, када је тада ослобођен мањи део Београда, јер сви знамо да су борбе трајале до 20. октобра? И ко је издао наредбу да се Војна парада одржи, зашто нема писаног документа о тој наредби и колика су финансијска средства предвиђена за њено одржавање", упитао је Веселиновић.

Додао је да очекује одговор од председника, премијера и министра одбране пре одржавања Војне параде.

Након постављања питања, посланици су наставили седницу расправом о Предлогу закона о извозу и увозу наоружања и војне опреме који образлаже министар одбране Братислав Гашић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи