Читај ми!

Немачка помоћ на европском путу Србије

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар за Веће савезних покрајина, европске и међународне послове немачке покрајине Баден-Виртемберг, Петер Фридрих, потписали су протокол заједничке комисије о досадашњој и будућој сарадњи Србије и те покрајине.

Министар Љајић је рекао да ће покрајина Баден-Виртемберг моћи много да помогне Србији у процесу европских интеграција, нарочито пред отварање поглавља која се тичу људских права (23 и 24).

Љајић је нагласио да се нада размени студената, размени научника, развоју туризма, али и томе да та покрајина, као и до сада, инвестира у српску привреду, преноси Бета.

"Очекујем да ће у процесу приватизације покрајина Баден-Виртемберг имати интересовања за улагање у српску привреду", казао је Љајић.

Немачки министар Петер Фридрих рекао је да је та покрајина, као једна од економски најразвијенијих у Немачкој, спремна да помогне Србији на путу евроинтеграција, у спровођења реформи у правосуђу, образовању, науци, али да је спремна и да помогне у јачању економије и привреде.

"Спремни смо да вам помогнемо кроз билатералну сарадњу и инвестиције. Желимо да вам пружимо подршку у јачању малих и средњих предузећа, али и у области науке, културе, туризма... а све то ће донети већи број радних места у вашој земљи", рекао је Петер Фридрих.

Фридрих је истакао да је циљ њихове покрајине да се бори против незапослености младих у Србији, али и да помогне интеграцију мањинских заједница у друштво.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи