Читај ми!

Илић: Остајем у Влади

Министар задужен за ванредне ситуације Велимир Илић каже да до сада није размишљао о напуштању Владе Србије, иако сматра да у њој "није добро искоришћен" и да може много више да учини.

Министар задужен за ванредне ситуације Велимир Илић каже у интервјуу за дневни лист Данас да ће помоћи кад год га позову, преноси Бета.

"Нека ме моје колеге позову и ја ћу помоћи, јер чињеница је да обнова поплављених подручја иде споро и да се неки проблеми решавају на мучан начин. Велики је број незадовољних грађана, а долази зима", истиче Илић.

Очекује, каже да ће га премијер Александар Вучић ускоро овластити да регулише санацију речног корита у Лучанима која је онемогућена јер Канцеларија за обнову штете од поплава не даје сагласност.

"Ако будемо чекали директора Канцеларије Марка Благојевића, о овоме ћемо причати и у мају идуће године. Док није било Канцеларије, све се решавало за седам дана, а откако она постоји тапкамо у месту", каже министар Илић.

Оцењује да би било економичније да је отворен нови коп рудника "Колубара" на експроприсаном земљишту уместо да се чисте поплављени копови. Додаје да се ти послови не могу поверити некоме ко "појма нема".

Упитан на кога мисли, каже да се његове речи односе на људе који "много причају, много галаме, присутни су у медијима и све знају".

"Кад их питате колико су урадили, видите да је то ништа. Ја сам иза себе оставио 4.500 путева. Дневно сам уграђивао више асфалта него што се сада уграђује месечно", наводи Велимир Илић.

На питање да ли изношењем таквог става ризикује да му министар одбране Братислав Гашић поново поручи да више ради а мање прича, Илић каже да га то не би изненадило, али да је за неке људе "боље да мање раде, кад нешто не знају, јер ће мање грешака правити".

"Да ја водим неки посао, не бих укључивао војна возила у чишћење терена, јер троше три пута више горива од савремених машина и раде три пута спорије. Наука је важна и зато бујичне воде не могу да решавају правници или економисти, а да се клизиштима баве архитекте", оцењује министар за ванредне ситуације.

Коментаришући најаве да ће Народна банка Србије покушати да уђе у траг новцу који је изнет на Кипар за време 1990-их, Илић истиче да је тим са њим на челу својевремено "уз помоћ Борке Вучић и некадашњег кипарског председника" пронашао папире из којих се видело да је тамо пребачено око три милијарде марака.

"Сва та документација предата је премијеру Зорану Ђинђићу и гувернеру Млађану Динкићу. Многе фирме су тамо имале рачуне и добро се сећам да сам у хотелу на Кипру срео Мирослава Мишковића, који је ужурбано пребацивао неке паре", наводи министар Илић.

Илић, један од лидера тадашње коалиције ДОС која је збацила режим Слободана Милошевића, наглашава да је на основу извештаја који је његов тим начинио, бивши министар правде Владан Батић покренуо кривични поступак који "до данас није добио епилог".

"Не знам зашто се стало са тим, али знам да су се врло брзо након тог открића појавиле неке велике паре у приватизацији", додаје министар Велимир Илић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи