Читај ми!

Вучић: Држава ради свој посао

Држава и војска ће увек бити уз свој народ, поручио је премијер Александар Вучић из Текије, где је, како је истакао, дошао да охрабри људе после недавних поплава у тој области, и да им каже да ће држава учинити све што може да се живот у том крају нормализује.

Председник Владе Србије, по доласку у Текију, прво је разговарао са грађанима који су се интересовали, пре свега за поправку и изградњу кућа које су оштећене у поплавама, и поручио да ће све куће бити изграђене или поправљене.

"Држава свој посао ради, помоћи ћемо у обнови кућа, даћемо новац, грађани ће добити белу технику", рекао је премијер за РТС.

"Људи овде нису гладни, ми смо донели конзервирану храну и воду, али је најважније да видимо како ћемо решити проблем с кућама", рекао је Вучић.

Навео је да је ситуација у поплављеном подручју лоша, да је 50 кућа тешко оштећено у општини Кладово, али да сви који треба да раде – раде: и Војска, и "Путеви Србије", и РТБ "Бор", и грађани.

У Текији се налази 460 припадника Војске Србије које са својом механизацијом и техником помажу грађанима у рашчишћавању нагомиланих наслага блата и муља.

"Све што можемо довели смо овде. Само још Тасовца и филхармонију да доведемо. Дивно је видети ангажман и одговорност људи који овде раде, младе људе који посвећено раде свој посао", рекао је Вучић.

Премијер је подсетио да ангажовање људи на овим пословима плаћа држава од новца пореских обвезника.

"Војска вредно и посвећено ради свој посао и људи су срећни што имамо такву Војску", рекао је Вучић и додао да је са Велимиром Илићем договорено да он до уторка остане у Кладову до седнице Владе Србије.

Он је рекао да ће у понедељак бити уплаћено додатних 10 милиона динара и напоменуо да ће све што буде могуће бити обезбеђено и из донација.

"Нас је ове године захватило све најгоре што је могло. И у Обреновцу и у Западној Тамнави, да не можемо да копамо угаљ, да производимо струју", рекао је премијер и указао да ће то створити проблеме у индустријској производњи, па ће држава, али не и грађани, уместо јефтиније – скупље плаћати струју.

Како јавља репортер РТС-а, процењује се да је штета од недавних поплава у општини Кладово између осам и десет милиона динара.

Заједно са Вучићем, у Текији је био и министар одбране Братислав Гашић, који је рекао да ће до среде бити завршен део чишћења дворишта, а да би до краја седмице требало да буде урађено све на чишћењу наноса и материјала.

"Док не завршимо нећемо да се повучемо", нагласио је Гашић.

До садa исплаћено 30 милиона евра

Премијер Александар Вучић изјавио је да је до сада уплаћено 30 милиона евра за санацију штете од мајских поплава у Србији.

Вучић је рекао да је транспарентан сваки динар и сваки човек коме је новац уплаћен и то може да се види на сајту – коме је и колико новца дато.

"Никада транспарентније и никада поштеније", рекао је премијер.

Вучић је оценио да можда сви неће бити задовољни количином новца коју су добили, "али је сигурно да новац нико неће сакрити ни украсти".

"На то сам врло поносан", рекао је премијер.

Он је додао да је држава до сада исплатила 13.600 решења због поплава које су задесиле Србију.

У Србији се поштује закон, не сме да буде насиља

Премијер Вучић је поручио да приликом одржавања Параде поноса у Београду не сме да буде насиља – јер се у Србији поштују Устав и закон.

"Нико не сме никога да угрожава, нико не сме да користи насиље против било кога и то је посао државе" рекао је Вучић.

Премијер је истакао да у земљи има безброј других проблема, тако да он лично нема снаге да се бави Прајдом.

"Нисам заинтересован за садржај Параде, али нико им не смета да је одрже", рекао је Вучић, напомињући да га "боли глава од објашњавања законских норми, свима па и средствима информисања".

"Ја ћу радити свој посао, овде имамо важнија посла", закључио је Вучић у укључењу за РТС из Текије где обилази поплављена подручја.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи